Is het nou een chalet of stacaravan?
De chaletbouw is  ontstaan ,als begrip, door de gezamelijke caravanhandel in nederland  om duidelijk onderscheid te maken tussen de “fabrieksmatig” geproduceerde stacaravans die begin jaren 70 de nederlandse markt vanuit Engeland “overspoelde”.

Omdat men hier te maken kreeg met een enorme éénheidsworst en er totaal geen ruimte was om maar enigzins te varieëren op deze modellen ten aanzien van uitvoering en maten ontstond er begin jaren 70 ook een aantal , van oorsprong , caravanbouwers die in nederland actief waren het woordje caravan te veranderen in chalet.

 

Chalet of stacaravan

Het woord chalet gaf een andere betekenis aan de caravan die het in feite was. Met het chalet was het verschil geboren tussen de vanuit engeland afkomstige en spottend koekblikken werden genoemd en de in nederland door vaklui handmatig en op maat  geproduceerde chalets. De chaletbouw in nederland kreeg een enorme boost door de vele parken waarmee men alleen nog maar met chalets mocht komen vanwege het luxere karakter en uitstraling van de chalets. Lees hier alles over de betekenis van een chalet.

Één product

Sta caravans en chalet zijn dus één en hetzelfde product waarbij het chalet vaak afkomstig is van een nederlandse chaletbouw en een stacaravan afkomstig is uit engeland en massaal geproduceerd wordt

 

Chaletbouw

Bij de chaletbouw kunt u dus terecht wanneer u dus een stacaravan geheel naar uw eigen zin wilt hebben. Zoals bij Zaro chaletbouw waar u maat , indeling en uitvoering bepaalt. Dit aan de hand van de talloze voorbeelden van de vele chalets of sta caravans die onze chaletbouw hebben verlaten op weg naar evenzovele tevreden klanten in binnen en buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Kan ik je helpen?