Midden opstelling en inrichting

Omdat we de chalets bouwen op basis van uw wensen en behoeften heeft u ook de mogelijkheid om de indeling van uw eigen chalet te kiezen. We hebben een ruime keuze in indelingen die mogelijk zijn.

U kunt kiezen uit een midden opstelling. Dit is een opstelling die ook wel midden woonkamer indeling wordt genoemd.

Mogelijkheden

Een eerste mogelijkheid voor het inrichten van uw woonkamer is om de zitplaatsen op te stellen rond het centrale punt. Dat kan een boekenkast zijn of een open haard. Als u meubels daaromheen opstelt kan iedereen vanuit daar het centrale focuspunt zien.

Het is ook belangrijk om focus te leggen op de conversatie en de communicatie binnen in het chalet. Dit betekent concreet dat u de zitplaatsen in de woonkamer op zo een manier opstelt dat mensen met hun gezicht naar elkaar toe zitten. Zo maakt u de interactie eenvoudig.

Wat als u juist als uitgangspunt harmonie en balans wilt gebruiken? Bij het inrichten van uw chalet gaat u nadenken over welke impact de opstelling heeft op het totale beeld en wat de verhoudingen van meubels zijn onderling.

Als u een gezin hebt kijkt u weer met een heel andere blik naar de inrichting. Waar geeft u de grens aan tussen speelruimte en de ruimte voor volwassenen? Vaak zijn afscheidingen in de vorm van een bank of ander meubel een goede optie om een bepaalde grens aan te geven.

 

Verkeer en licht in een ruimte

Nadenken over het verkeer in een chalet is een heel belangrijk onderdeel bij de uiteindelijke inrichting. De mensen moeten namelijk de mogelijkheid hebben om vrij  te bewegen. Ook dit heeft weer te maken met waar de focus in uw woonkamer ligt.

Daarbij komt dat verlichting ook een belangrijke rol speelt. De ruimte kan namelijk snel kleiner lijken dan dat het daadwerkelijk is. Door veel licht naar binnen te laten of uw ruimte met lampen goed te verlichten zal uw chalet er ruimer uitzien. Ook bepaalde kleuren dragen daaraan bij.

Inrichting

Het inrichten van een chalet lijkt moeilijk maar is eigenlijk best eenvoudig. Het opstellen en inrichten van een woonkamer is nog wel best een klusje. Zeker met een midden opstelling.

Er zijn wel tien verschillende soorten opstellingen die u kunt proberen. Deze zijn gebaseerd op een ruimte van 9 vierkante meter. Het is belangrijk een centraal focuspunt in alle opstellingen te hebben. Daaromheen kan u alles inrichten zoals u wilt. (zie voorbeeld)

Meer informatie?

Zou u meer willen weten over de mogelijkheden van inrichten en waar u op moet letten? Of wilt u extra advies? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

× Kan ik je helpen?