Stacaravan kopen, waar op letten?

Waar moet u opletten bij het kopen van een chalet of stacaravan?

Het is belangrijk voordat u een chalet of caravan koopt om u goed te verdiepen in alle factoren die een rol spelen. Zo weet u precies wat u kunt verwachten. Als u de keuze heeft gemaakt op een chalet of caravan te kopen en eigenlijk nog geen idee heeft van het hoe en wat, dan informeren wij u over wat er bij komt kijken en waar u rekening mee moet houden.

Standplaats van uw chalet of stacaravan

Voor de isolatie en het kiezen van het juiste isolatiepakket is het erg belangrijk om u vooraf af te vragen of de plek voor zomerseizoen gebruikt wordt of heel het jaar toegankelijk is.

Als u het hele jaar in het chalet wilt gebruiken dan is extra isolatie en eventueel een cv installatie nodig die Zaro voor u kan verzorgen. Een cv installatie heeft veel zorg nodig en ook bewaking. Ook als u in sommige maanden niet in uw chalet verblijft is het belangrijk dat uw Cv die tijd wel blijft draaien omdat u afhankelijk bent van de stroom en gasvoorziening op het park waar u verblijft. Als u toch regelmatig uw chalet verlaat voor een langere periode kan u kiezen voor een gashaard om ook in de wintermaanden lekker warm te blijven en deze uit te zetten met een gewone aan en uit knop als u weg gaat.

De grote van de standplaats

De grootte en de bereikbaarheid van de standplaats van zijn belang om te bepalen welke afmetingen toegestaan zijn voor uw chalet of caravan. Vraag binnen uw park naar de maximale afmetingen zodat u weet welke afmeting u aan moet houden voor uw nieuwe chalet. 

Stel dat op het park waar we uw chalet gaan plaatsen sprake is van veel obstakels als paaltjes, heggen en vervelende scherpe bochten? Zaro zorgt tijdens het plaatsen en stellen van uw chalet voor een eventuele hijskraan die uw chalet over de obstakels heen kan tillen. 

Let op! De prijs voor de hijskraan en de parkcommissie zitten niet inbegrepen in de prijs van het chalet 

Kwaliteit van uw chalet of stacaravan

De kwaliteit van de chassis waar uw chalet of caravan op geplaatst wordt is van cruciaal belang. De chassis die wij leveren door onze eigen chassis bouwers zijn gemaakt van zware stalen IPE balken met tandem as (2-assen) en 4 wielen. Een trekhaak kan u aan beide kanten van de chassis bevestigen. Ook is de chassislak tegen roest beschermd.

U kunt om een beeld te vormen eens onder uw chalet een kijkje nemen. De Engelse variant van een stacaravan met chassis heeft een gevouwen blik met een as die licht is en twee kleine autoped bandjes heeft. Ook voelt u alles rammelen als u door een Engelse stacaravan heen loopt en zijn kozijnen vaak van dun gevouwen plastic.

Bij Zaro is alles zwaar uitgevoerd. Er ligt bijvoorbeeld een zware bintlaag op een Zaro chalet IPE chassis.  We zorgen voor zware wanden en stevige kunststof kozijnen met een 70 mm profiel. Ook gebruiken we voor het glas een glasdikte van 28 mm isolatie glas en zorgen we voor stevige binnendeuren met een hardhouten binnendeurkozijn.

Het dak van uw chalet of stacaravan

Het is belangrijk dat het dak van een goede, stevige en vooral duurzame kwaliteit is. Het moet namelijk jarenlang mee en tegen verschillende weersomstandigheden bestand zijn. We bouwen daarom chalets met stalen dakpanplaten. Deze lopen van de nok tot de goot en liggen in overlap wat het lekken van water en lekkage uitsluit. De platen zijn zo gemaakt dat ze bestand zijn tegen hagel, in tegenstelling tot de daken van sommige stacaravans. 

Tijdens het plaatsen van een goot wordt er gebruikt gemaakt van een echte bouw goot van ongeveer 15 x 15 cm die uit één stuk getrokken is. Deze kan elke stortbui aan en beschermt uw chalet tegen inwatering door een extra overstek die ook de zijkanten van uw chalet beschermt.

De buitenwanden van uw chalet of stacaravan

Bij het plaatsen van de buitenwanden maken wij gebruik van onderhoudsarme volschuim PVC gevelpanelen. Ze zijn gebruiksvriendelijk en volledig recyclebaar. De volle houtnerf structuur zorgt voor een robuuste uitstraling en zorgt voor een prachtige afwerking. De PVC gevelpanelen zijn in verschillende kleuren leverbaar. 

Hoe u uw buitenwanden wilt isoleren is uw keuze. U kunt namelijk kiezen uit verschillende isolatie niveaus. Daarbij wordt rekening gehouden met wanneer u uw chalet hoopt te gebruiken en in welke seizoenen. Voor wintergebruik wordt uw chalet extra geïsoleerd en voor de zomer normaal geïsoleerd.

De dakgoten

De dakgoten zijn gemaakt van aluminium (roestvast) en bestaan uit één stuk. Ze zijn voorzien van een kunststof hemelwaterafvoer en hangen buiten het chalet

Kunststof kozijnen en dubbel HR + glaswerk

Duurzaamheid is erg belangrijk en daarom zijn onze kozijnen (van dubbel HR + glas) ook met oog op duurzaamheid gemaakt. Ze zijn onderhoudsarm en het dubbele glas zorgt voor een uitstekende isolatie.

Als één van de weinige gebruiken we bij het bouwen van een chalet Duitse kunststof profielen met dubbele afdichtingen waardoor er geen tocht kan ontstaan. 

De ramen en de deuren zijn voorzien van duurzaam hang en sluitwerk van hoge kwaliteit. Deze zijn ook altijd te stellen als dat nodig is. Zaro kan op aanvraag de instructie van de ramen en de deuren versterken.

Isolatie

Zoals eerder vermeld is isolatie een heel belangrijk aspect als u een chalet wilt gaan bouwen. Extra isolatie is namelijk niet nodig wanneer u niet in de wintermaanden gebruik maakt van uw chalet. Onze chalets zijn daarom op een standaard manier geïsoleerd. Mocht u het hele jaar gebruik maken van uw chalet wordt deze extra geïsoleerd en krijgt u roosters in de ramen boven in het glas plus een ventilator in de badkamer.

Het interieur

De indeling van een chalet is een keuze die u helemaal zelf mag maken. Als u advies wilt over welke mogelijkheden er zijn binnen verschillende indelingen kijken wij altijd met u mee. Zo creëren we een indeling gebaseerd op uw wensen. 

Ook als u extra slaapkamers wilt of een kinderkamer is dit in overleg mogelijk.

Advies nodig?

Heeft u vragen of heeft u advies nodig? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag!

× Kan ik je helpen?